4 Ocak 2018 Perşembe

REALİST RESSAM & MEHMET CİRİL

REALİST RESSAM 
MEHMET CİRİL

Genç Kuşak sanatçılar arasında önemli bir yer edinen Mehmet CİRİL eserlerinde, Realizm ve Hiperrealizm'i görmek mümkün.

Sanatçı çalışmalarında bir fotoğraf yada modele bağlı kalmadan, hayalindeki gerçekliği yansıtmada oldukça başarılı. Uzun yıllar kara kalem üzerine çalışmalar yapan sanatçı, son yıllarda yağlıboya üzerine yoğunlaşmış çalışmaları ile de oldukça dikkat çekmekte.

Eserlerinde, insan figürlerinde neredeyse kusursuz bir ifade ile karşılaşıyorsunuz. Figürlerdeki güçlü bakışlar izleyiciyi adeta resmin içine çekiyor.

Sanatçının özellikle yağlıboya tablolarında, gerek figürlerin duruş ve ifadelerinde, gerek mekan tasvirinde, gerekse renklerin ahenk ile tuval üzerindeki bütünleşmelerinde,kendiliğinden ortaya çıkan Rönesans dönemi ressamlarının tadını yakalamak mümkün.

Ciril'in her fırça darbesinde, içsel dünyasındaki kurgularının, gerçekler ile bütünleşerek tuvale yansımasını görüyoruz. Eserlerinde sınır tanımayan bir hayalgücü, bazen güçlü bir mekan tasviri içinde, bazen sade bir fonda, yine bir o kadar güçlü duruş ve ifadeye sahip figürler ile izleyiciye aktarılıyor.

Sanatçı için resmin nasıl göründüğü kadar, içsel dünyasını nasıl aktardığı da önem taşıyor. Bu sayede izleyiciye sadece realist resimler değil, aynı zamanda içsel dünyasını da sunuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder