2 Temmuz 2018 Pazartesi

FINE ART SANAT BİRLİĞİ 2018-2019 SEZONU KONSEPT PROJE SERGİSİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI


FINE ART SANAT BİRLİĞİ 
"2018 - 2019 SEZONU KONSEPT PROJE SERGİSİ" HAZIRLIKLARI BAŞLADI...

Fine Art Sanat Birliği 2018-2019 sezonu "Konsept Proje" kapsamındaki sergi hazırlıkları, Başkan Ressam Funda Tümer küratörlüğünde başladı.

"Kadın" temasının işleneceği sergide, farklı tarz ve tekniklerde çalışan 14 değerli kadın sanatçıdan oluşan dev kadrosu belli oldu.

Alev Çetinkaya, Ayda Sezgingil Doğan, Baksen Öçal, Buket Koyuncu, Esin Durmuşoğlu, Funda Tümer, Nesrin Ani, Nuran Özşen, Nurgül Baş Kılıç, Oya Şener, Reyhan Karadayı, Sema Koç, Şehnaz Aykaç, Yasemin Bider.

Fine Art Sanat Birliği aynı zamanda bu projede bir ilk yaparak "Her eser bir romandır, anlattıkları vardır" misyonundan yola çıkarak, sanatı edebiyat ile buluşturmaya ve izleyicilere farklı bir şölen sunmaya hazırlanıyor.

Sanatçılar eserlerinde, kadının toplumlarda sadece görüntüden ibaret olmadığına dikkat çekerek; Mücadeleci ruhundan özgürlüğüne, gücünden, kırılganlığına, doğurganlığından, cinsel kimliğine, yaratılıştaki estetikliğinden, ruhundaki zarafete, duygusal yapısına, sevinçlerinden hüzünlerine, yer yer içlerindeki fırtınalara kadar birçok yöne değinerek, kadının toplumdaki önemine vurgu yaparak, görsel olarak derin bir yolculuğa çıkartırken, "Kendinden Kaçan Kadın '' kitabının yazarı Kıvılcım Kalay'ın yeni kitabı" 5 Kadın Tek Cehennem'inde tanıtımının yapılacağı proje sergisinde duyguların kelimelere dökülmüş halini de bulabileceksiniz.

Çalışmalarına Haziran 2018 tarihinde başlanan sergi 5 aylık hazırlık aşamasından sonra Kasım 2018 tarihinde Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezi Actor Studio Sanat Galerisi ev sahipliğinde izleyiciler ile buluşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder