20 Kasım 2018 Salı

Fine Art Sanat Birliği Konsept Proje Sergisi ''KADIN'' Görkemli Bir Gece İle Kapılarını Açtı

FINE ART SANAT BİRLİĞİ 
KONSEPT PROJE SERGİSİ
''KADIN'' 
GÖRKEMLİ BİR GECE İLE KAPILARINI AÇTI
Küratörlüğünü Funda Tümer'in gerçekleştirdiği, Kadının toplumlardaki önemine dikkat çekmek üzere hazırlanmış olan proje, Fine Art Sanat Birliği 'Konsept Proje' kapsamında hazırlanmış olup, ' Kadın ' temasını içermekte.

Sergide farklı tarz ve tekniklerde çalışan 13 değerli kadın sanatçı yer almakta ve 65 eser sergilenmekte. Yazar Kıvılcım Kalay'ın 2. kitabi '5 Kadın Tek Cehennem' imza günününde yapıldığı geceye başta, İş Dünyası'ndan Akalın Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Esen, ESC Yatırım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tümer Topal, Akula Turizm, Prof. Dr. Cengiz Taplamacıoğlu, Halk Bankası Müdürlerinden Güliz Kantarcıoğlu, Vakıfbank  Ö.B. Yönetmeni Aslı Yılmaz, Kalıpsan Genel Müdürü Adnan Keleş, Enkay Döküm Genel Müdürü Mustafa Demir, Yatırımcı İş Adamı Murat Polat, Yatırımcı İş Adamı Eray Tontu, Yapımcı ve Yönetmen Okan Aydın, İş Adamı ve Fotoğraf Sanatçısı Cihat Ceylan ve Sanat Dünyası'ndan Sanat Eleştirmeni Ali Çağlayan, Ressam Derya Saatçioğlu, Ressam Nedim Bilgiç, Ressam Hülya Tuncel Ilgaz, Azeri Ressam Hamid Maharramov, El Sanatları Ustası Hamit Hayran ve Ressam Ferman Aydın başta olmak üzere birçok önemli konuk katıldı.

Kadının toplumlarda sadece görüntüden ibaret olmadığına dikkat çekerek ; Mücadeleci ruhundan  özgürlüğüne, gücünden, kırılganlığına, doğurganlığından, cinsel kimliğine, yaratılıştaki estetikliğinden, ruhundaki zarafete, duygusal yapısına, sevinçlerinden hüzünlerine, yer yer içlerindeki fırtınalara kadar birçok yöne değinerek, kadının toplumdaki önemine vurgu yaparak, görsel olarak derin bir yolculuğa çıkartan eserler, izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı. Yazar ve kitabına da büyük ilginin olduğu gecede, katılımcı sanatçılara belgeleri Başkan Funda Tümer ve Yazar Kıvılcım Kalay tarafından takdim edildi.

Sergi 26 Kasım 2018 tarihine kadar Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezi Actor Studio Sanat Galerisi ev sahipliğinde izlenebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder