7 Mayıs 2023 Pazar

MONA LISA TABLOSUNDAKİ BİR SIR DAHA ÇÖZÜLDÜ

DÜNYACA ÜNLÜ MONA LISA TABLOSUNDA YER ALAN KÖPRÜNÜN SIRRI ÇÖZÜLDÜ


Leonardo Da Vinci'nin 16. yüzyılda yaptığı dünyaca ünlü eseri ''Mona Lisa'' tablosuna ait iddialara bir yenisi daha eklendi. 

Tablonun arka planında yer alan köprünün Arezzo vilayeti sınırları içinde yer alan Laternia'daki Romito Köprüsü olduğu iddia edildi. 


Silvano Vincenti'nin yönettiği araştırmanın sonuçları Roma'da düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Vincent dünyaca ünlü tablo üzerine daha öncede tespit ve teşhislerde bulunmuştu.

Elde edilen tarihi belgeler, fotoğraflar ve ünlü tablo arasındaki karşılaştırmalara dayanan araştırmada, tabloda görülen köprünün teşhis edildiğini ve bu köprünün Ponte di Valle olarak da bilinen bir Etrüsk-Roma köprüsü olan ''Romito Köprüsü'' olduğu belirtildi.

İtalyan araştırmacı söz konusu bölgede Arno Nehri'nin karakteristik biçimdeki kıvrımlı formunun Vinci'nin eserinde tasvir edilen Mona Lisa'nın solundaki manzaraya karşılık geldiğini, dron ile çekilen görüntülerin ve tarihi belgelerin analizinin resmedilen manzaranın çok büyük bir olasılıkla belirlenmesine yardımcı olduğunu belirtti. 


Leonardo Da Vinci'nin 1503-1507 yıllarında yaptığı ve Rönesans dönemine ait olan dünyaca ünlü Mona Lisa tablosu halen Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergileniyor. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder