19 Nisan 2023 Çarşamba

42. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI

 42. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 42.'si düzenlenen İstanbul Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Festivalde ulusal ve uluslararası kısa ve uzun metrajlı 59 film yarıştı.

Soho House'un ev sahipliğinde 18 Nisan gecesi düzenlenen ödül töreninde, Uluslararası ve Ulusal Altın Lale, Ulusal En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın ve Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Özgün Müzik kategorilerinde ödüllerin kazananları açıklandı.


Yönetmen Joao Canijo başkanlığındaki festivalde ayrıca Ulusal Belgesel Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması ödülleri ile Genç Usta Ödülü, Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü ve Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu ödülleri de sahiplerine takdim edildi.


Festivalin Uluslararası Yarışma jürisinde, yapımcı Dora Bouchoucha, yönetmen Teona Strugar Mitevska, yönetmen Alexandre O. Philippe ve oyuncu Maeve Jinking yer aldı.

Ulusal Yarışma jürisinin başkanlığını Emin Alper üstlenirken, oyuncu Farah Zeynep Abdullah, görüntü yönetmeni Emre Tanyıldız, kurgucu Aylin Zol Tinel ve yazar Seray Şahiner jüri üyeleri arasında yer aldı.


Uluslararası Yarışma Eczacıbaşı Topluluğu tarafından para ödülleriyle desteklendi. Uluslararası Yarışma'da Jüri Özel Ödülü Dmytro Sukholytkyy-Sobchuk'un yönettiği ''Pamfir'' adlı filme verildi.

Ulusal Yarışma'da Altın Lale Ödülü'nü Ayşe Polat'ın yönettiği ''Kör Nokta'' adlı film kazandı. Festivalin kurucularından Onat Kutlar anısına verilen Jüri Özel Ödülü'ne Fikret Reyhan'ın yönettiği ''Cam Perde'' filmi layık görüldü.

Festivaldeki diğer ödüller ise şöyle sıralandı;

En İyi Yönetmen Ödül'nü ''Ayna Ayna'' filmiyle Belmin Söylemez alırken, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ''Ayna Ayna'' filmiyle Manolya Maya, Şenay Aydın, Laçin Ceylan tarafından paylaşıldı. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise ''Cam Perde'' filmindeki rolüyle Alper Çankaya'nın oldu. En İyi Senaryo Ödülü ''Kör Nokta'' filminin senaristi Ayşe Polat'a takdim edilirken, aynı filmin kurgucusu Serhad Mutlu ve Jörg Volkmar En İyi Kurgu Ödülü'nün sahibi oldu. 

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü ''Bir Tutam Karanfil'' filmiyle Barış Aygen'e verildi. En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü ''Iguana Tokyo'' filmiyle Meral Efe Yurtseven ve Emre Yurtseven paylaştı. Aynı filmin özgün müziklerini yapan Kazuya Nagaya ve Sound Walk Collective En İyi Özgün Müzik Ödülü'nü kazandı. 

Umut Subaşı'nın yönettiği ''Sanki Her Şey Biraz Felaket'' filmi jüri tarafından Mansiyon Ödülü'ne layık görüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder