28 Nisan 2023 Cuma

TARİHİ MERYEM ANA KİLİSESİ RESTORE EDİLDİ

MERYEM ANA KİLİSESİ ZİYARETE AÇILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon ve koservasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Meryem Ana Kilisesi ziyarete açıldı.

Nevşehir'de bulunan tarihi yapı, inşa edildiği 1949 yılından 1924 yılına kadar Ortadoks Rum ibadethanesi, 1950 ve 1983 yılları arasında cezaevi olarak kullanıldı. Kilise tam 40 yıl sonra tekrar turizme kazandırıldı.


Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Savran mutluluklarını belirtirken, ''Meryem Ana Kilisesi Osmanlı döneminde ibadete açılmış olup, 1950den 1983 yılına kadar cezaevi olarak kullanılmış. Bu yüzden ciddi tahribat görmüş bir yapıydı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'mız çok titiz bir restorasyon sürecinden sonra güzel bir eser olarak bu yapıyı şehrimize kazandırdı'' ifadelerini kullandı. 


Nevşehir Belediyesi Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir'in geçmişten beri farklı kültürler ile iç içe yaşadığını, miras bırakılan tarihi yapılar ile bölgenin zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti. 

Becel bu potansiyelin her yıl giderek artmasından duydukları mutluluğu da sözlerine eklerken
''Nevşehir olağanüstü doğasının yanı sıra farklı inançlara sahip insanların yıllarca birlikte yan yana yaşadıkları yörelerden biri olmuştur. Dolayısıyla ilimiz inanç turizmi açısından da ülkemizin en güzide şehirlerinden biri olarak dikkatleri üzerine çekmeyi her zaman başarmıştır'' dedi. 

Yapının açılış töreninin ardından protokol üyeleri kiliseyi gezerek bilgi aldı. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder