15 Nisan 2023 Cumartesi

KÜRATÖR FUNDA TÜMER 32. SANAT PROJESİNİ AÇIKLADI

 ''DÜNYA SANAT GÜNÜ'nde KÜRATÖR FUNDA TÜMER 32. SANAT PROJESİNİ AÇIKLADI

2012 yılından beri tüm dünyada kutlanan bu anlamlı günde Küratör-Ressam ve Yapımcı-Yönetmen Funda Tümer düzenleyeceği 32. sanat projesinin basın açıklamasını gerçekleştirerek sanatseverlere duyurdu. 

Tümer '' Hem bir küratör hem de bir sanatçı olarak 2012 yılında, sanat ve sanatçı toplumun sesi ve öncüsüdür misyonu ile sesimizi daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla, sanat projeleri organize etmeye başladığım bu anlamlı yolda 32. projemin duyurusunu da yine böyle önem arz eden bir günde ''Dünya Sanat Günü''nde yapmaktan mutluluk duyuyorum'' dedi. 

Funda Tümer, 2012 yılında çıktığı bu anlamlı yolda ulusal ve uluslararası tam 31 sanat projesi gerçekleştirdi. Görsel Sanatlar dalında ulusal ve uluslararası birçok sanatçı ile çalıştı. Farklı dallarda binlerce sanat eserini geniş kitlelere ulaştırdı. 


10-20 Haziran tarihlerinde 32. sanat projesinin açılışını yapacak olan küratör, ilkini 2019 yılında düzenlediği ''Büyük Dokunuşlar'' adını taşıyan projesinin 2.sini düzenleyeceğini açıkladı. 

Proje konsept bir nitelik taşımakta. Her sanatçı bu proje için, 35-35 cm. ölçülerinde 3 eserden oluşan özel bir seri hazırlıyor. 

Her biri dalında usta isimlerden oluşan resim, seramik ve fotoğraf sanatçılarından 15 kişilik dev bir kadro hazırlayan küratör isimleri de açıkladı. Sergide Resim dalında kendisi dahil olmak üzere, Banu Davun, Elçin Ercan Canbaz, Gönül Türker, Güneş Gönen, Gürkan Gürsoy, Nurgül Baş Kılıç, Nurgül Eren, Sema Koç, Seray Akın, Yasemin Bider, Yıldız Gönen, Fotoğraf dalında Çiğdem Emir ve Levent Oğuz, Seramik dalında Ersoy Yılmaz yer almakta. 



Serginin ev sahipliğini Cengiz Saçak'ın sahibi olduğu Ankara'nın önemli sanat galerilerinden biri olan ''Akdora Art Gallery'' yapıyor. 

Sergi 10 Haziran tarihinde düzenleyeceği açılışla sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder