18 Nisan 2023 Salı

CUMHURİYET MÜZESİ'nde 3 SERGİ BİRDEN

 CUMHURİYET MÜZESİ'nde 3 SERGİ BİRDEN


Cumhuriyet Müzesi,23 Nisan tarihinde üç sergiye birden ev sahipliği yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan Cumhuriyet Müzesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenleyeceği üç sergiyle misafirlerini ağırlayacak.

''Z Kuşağının Kaleminden Tarih, Kültür, Sanat'', ''Bir Küçük Tebessüm'' ve ''Bir Hayalin İnşası'' isimlerini taşıyan üç sergi 17-27 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun sergilere ait yaptığı açıklamada 23 Nisan kapsamında Ankara ve İstanbul'da özel etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Yahya yaptığı açıklamada ''Z Kuşağının Kaleminden Tarih, Kültür, Sanat'' isimli sergide 25 çocuğun yaptığı resimlerde kendilerine bir karakter belirlediklerini ve bu karakterleriyle bir tarihi eser gezerek, o karakterin gözünden tarihi eserimizi anlatarak tanıttıklarını belirtti. Sergide onlar gördüklerini nasıl anlattıysa izleyiciye de aynen aktarıldığını ifade etti.


''Bir Küçük Tebessüm'' sergisinde ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tebessüm eden ve çocuklara sıcak, samimi duygularının olduğu fotoğrafları seçilerek, çocukların o anları anlattığı, hatıralarında fotoğrafların yanına koyulduğu ve her fotoğrafın hikayesinin birer objeyle aktarıldığını belirtti. 



ATATÜRK'ün DİGİTAL VERİ HEYKELİ YAPILDI

Üçüncü sergide ise müzenin bahçesinde 2. Dünya Savaşı'nda sığınak olarak kullanılmak üzere inşa edilen alanda hazırlanan sergi yapay zeka teknolojisiyle Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarının uzun bir hikayeye çevrilmesinden oluşuyor. 

''Bir Hayalin İnşası'' adını taşıyan sergi Atatürk'ün yapay zeka ile hareketlendirilmiş ve modernize edilmiş fotoğrafıyla bir dijital veri heykeli oluşturulmasından hazırlandı ve 12 dakikalık bir sergi haline getirildi. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder