27 Nisan 2023 Perşembe

YAZAR VIKAS SWARUP TÜRKİYE'de

YAZAR VIKAS SWARUP TÜRKİYE'de OKURLARIYLA BULUŞTU

Tüm dünyada izlenen ve 8 dalda Oscar ödülü sahibi olan 2008 yapımı ''Slumdog Millionaire'' filmine uyarlanan ''QA'' kitabının yazarı Vikas Swarup Türkiye'de okurlarıyla buluştu.


Rami Kütüphanesi'nde okurlarıyla buluşan yazar, ''Türkiye benim ilk göz ağrım ve görev yerimdir. İlk görev her zaman çok özeldir. Çünkü tüm geleceğiniz şekillenir'' dedi. 

Geçmiş yıllarda Ankara'da Hindistan Büyükelçiliği'nde diplomat olarak çalışan ve Hindistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı yapan yazar, Türkiye yılları, yazarlığa başlama öyküsü ve kendisiyle özdeşleşen 
''Slumdog Millionaire'' Milyoner filmine dair soruları yanıtladı. 

Büyükelçi Sunel'in sorularını yanıtlarken iki ülkenin birbirine birçok açıdan çok yakın olduklarını belirten Swarup, Türkiye'de 3 yıl yaşadığını, dönemin başbakanı Turgut Özal ve Rajiv Gandhi'nin dostluk ilişkisi kurmuş olduklarını belirtti. Bu 3 yılın iki ülke arasındaki ilişkilerin sıkılaşma yılları olduğunu, kendisininde eşiyle birlikte Türk kültürü ve Türk mutfağını keyifle keşfettiklerini sözlerine ekledi.


Swarup, diplomat ve yazar olmanın zorluklarına ilişkin kendisine yöneltilen soruya, ''Birincisi insanlar sizin hem diplomat hem yazar olabileceğinize pek inanamıyor. İkinci zorluk, kendi mesleğinizin dışında başka bir iş yaptığınızda devletiniz, asıl işinizi aksattığınızı düşünebiliyor. Üçüncüsü ise resmi görevinizden ötürü her istediğinizi yazamıyorsunuz'' sözleriyle yanıt verdi. 

''QA'' kitabının uyarlandığı Milyoner filminin Oscar ödüllerini aldığındaki hislerini ''Kitabım filme uyarlanmasıyla birlikte bir nevi gelin olarak gitti ve filmin yayınlanmasının ardından bir damadım oldu. Filmin bu kadar ödül kazanmasını izleyince çok değişik duygular yaşadım. En iyi film ödülü için sahneye çıktığımızda herkes seyircilere bakarken bir tek ben tavana bakıyordum. Kendi kendime, bir diplomat olarak burada ne işim var demiştim'' sözleriyle ifade etti.

Hindistan'daki Büyükelçilik görevi devam eden yazar, etkinliğin ardından kitaplarını okurları için imzaladı. 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder