13 Nisan 2023 Perşembe

SÜHA DERBENT'den MUHTEŞEM BİR SERGİ

SÜHA DERBENT'in ''HARMONİ'' SERGİSİ AÇILDI


AFRİKA'ya ÇOK ÖZEL BİR YOLCULUK 

Doğa fotoğrafçısı Süha Derbent'in ''HARMONİ'' adını taşıyan sergisi sanatseverler ile buluştu.

Derbent, küresel iklim değişikliklerinden Afrika'nın da etkilendiğine dikkat çekerek ''Eskisi kadar çok hayvan bulamıyoruz. Uzun yıllardır Afrika'ya gidiyorum ve tüm bu değişimi belgeliyorum'' dedi.

Doğada yaşayan tüm canlıları eşit değerlendirdiğini belirten sanatçı, ''Doğayı tüketerek varlığını sürdürebileceğini düşünmek, insana özgü, adım adım intihar etme yöntemidir'' diyerek duygularını ifade etti.


Kişisel arşivinde 2 milyondan fazla fotoğraf bulunan sanatçı ''Harmoni'' adlı sergisinde Afrika doğası ve bölgenin farklı yerlerinde yaşayan insanların portlerini izletirken, bu uyuma dikkat çekmeyi hedefliyor.


Şehir hayatında sürekli tüketerek yaşamayı alışkanlık haline getirmiş insanlık üzerinde bir farkındalık oluşturmak istediğini belirten Derbent, milyonlarca yıldır varlığını sürdüren ve kusursuz bir döngüye sahip olan doğayı yenmeye çalışmak yerine uyum içerisinde olarak sürdürülebilir kılmamız gerektiğini vurguluyor.

40 yıldır yaban hayatı fotoğrafçılığı yapan Süha Derbent bu sergisinde hem insanların hem de hayvanların doğaya uyumuna dikkat çekmeye çalışıyor.

Küratörlüğünü Hülya Şekercioğlu'nun üstlendiği sergi Maximum Uniq Hall'de 19 Mayıs tarihine kadar izlenebilecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder