27 Nisan 2023 Perşembe

''KAR ve AYI'' FİLMİNE AMERİKAN'dan BÜYÜK ÖDÜL

SELCEN ERGUN'un ''KAR ve AYI'' FİLMİNE ÖDÜL YAĞMURU

Selcen Ergun'un ilk uzun metrajlı filmi ''Kar ve ayı'' Amerika'nın en önemli festivallerinden biri olan 66. San Francisco Uluslararası Film Festivali'nde ''Yeni Yönetmenler Ödülü''nü aldı.


Filmin başrollerinde Merve Dizdar ve Saygın Soysal yer almakta. Senaryosunu Selcen Ergun ve Yeşim Aslan'ın birlikte kaleme aldığı film, kışın bitmediği uzak bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin oradaki erk ilişkileri, sır ortaklıkları ve şüpheyle yüzleşme hikayesini anlatıyor.


Film dünya prömiyerini 47. Toronto Uluslararası Film Festivali'nde, Türkiye prömiyerini ise 59. Antalya Altın Portakal Fim Festivali'nde gerçekleştirdi. Antalya'dan '' En İyi İlk Film'' ve ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödülleriyle dönen ''Kar ve Ayı'', Belgrad Uluslararası Film Festivali'nde ''Eleştirmenler Ödülü'', Brüksel Cinemamed Uluslararası Film Festivali'nde Cineuropa Ödülü'nü kazanarak büyük bir başarıya imza attı.


66. San Francisco Uluslararası Film Festivali'nde, ilk ve ikinci filmlere açık olan ''Yeni Yönetmenler'' başlıklı uluslararası bölümde de gösterilen film, yarışmanın büyük ödülü olan ''Yeni Yönetmenler Ödülü''nün de sahibi oldu.

Jüri açıkladığı gerekçeli kararında filmin atmosfere, gerilime ve karakter gelişimine keskin ve incelikli bakışını yansıttığını ve yönetmenin hassas yönetimi sayesinde ana karakterin, bitmek bilmeyen bir kışta gerçeği ararken izleyicinin de onunla birlikte ürperdiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder