29 Nisan 2023 Cumartesi

''MINKUS GECESİ'' SÜREYYA OPERASI'nda

LUDWIG MINKUS'un REPERTUVARI BİR KEZ DAHA SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Klasik balenin önemli bestecilerinden Ludwig Minkus'un repertuvarı ''Dünya Dans Günü'' kapsamında bir kez daha sanatseverler ile buluşacak.


İstanbul Devlet Opera ve Balesi, klasik bale repertuvarının en önemli bestecilerinden Ludwig Minkus'un müziklerinden oluşan seçkin bir klasik bale gösterisini sanatseverlerle buluşturdu.

Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası'nda yapılan Bale Gala ''Minkus Gecesi''nde eserleri tanıtan bir biçimde sunuldu.


Balerin ve baletlerin son derece zor hareketlerden oluşan dansları, estetik, ihtişam ve şıklık içeren bir koreografi ile sahnelendi. 


''Minkus Gecesi''nde Paguita, La Bayadere ve Don Kişot'tan bölümler sahnelendi. Sahnelenen eserlerin koreografileri Marius Petipa'ya ait.


Sahnelenen eserlerden Paquita, çingene bir kızı anlatan iki perdelik ve üç sahnelik bir bale eseri. Programda Paquita'dan balerin Berrin Kocabaşoğlu ve balet Berkay Günay tarafından ''Pas de Deux'' sahnelendi.

İkinci bale eseri La Bayadere'den hem solo hemde kordü bale kesitlerinden oluşan beş bölüm sahnelendi. Bölümler, ''Grand Vals, Saray Dansı, Altın İdol'ün Dansı, Hint Dansı ve Pas d'Action''dan oluşuyor.


Don Kişot'un ''Grand Pas de Deux'' bölümünde ise Ami Naito ve Yılmaz Berkay Günay'ın romantik havalar estiren performansları sergilendi. 

Tüm sahnelenen eserlerde, başta koreografiler olmak üzere, balerin ve baletlerin performansları, kostümler ve makyajlar izleyenleri hayran bıraktı. 

Minkos Gecesi'nin bir sonraki temsili ''Dünya Dans Günü'' etkinliği kapsamında 29 Nisan tarihinde Süreyya Operası'nda bir kez daha sanatseverler ile buluşacak. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder