14 Ocak 2020 Salı

''RAHŞİYE ve EFRUZE'' RESİM SERGİSİ Funda TÜMER & Nurgül BAŞ KILIÇ & Sema KOÇ SANATSEVERLER İLE BULUŞMAYA HAZIRLANIYOR


''RAHŞİYE ve EFRUZE'' RESİM SERGİSİ

Funda TÜMER & Nurgül BAŞ KILIÇ & Sema KOÇ

SANATSEVERLER İLE BULUŞMAYA HAZIRLANIYOR



Küratörlüğünü Fine Art Sanat Birliği Başkanı Funda Tümer'in gerçekleştirdiği serginin ev sahipliğini, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Actor Studio Sanat Galerisi üstlenmekte.

3 önemli ressamın bir araya geldikleri serginin teması ''At ve Kadın'' .

Sanatçılar eserlerinde Türk Kültürü'nde At ve Kadın'ın yeri ve önemine vurgu yapmaktadırlar. 

Özenle seçilen serginin adı, Türk Edebiyatı'nda atlar için yazılan övgü kasideleri  ''RAHŞİYE'' ve ışık saçan anlamına gelen ''EFRUZE'' isimlerini taşımakta.

Projenin küratörü ve aynı zamanda sanatçısı olan Funda Tümer, sergi ile ilgili soruları yanıtlarken, '' 2 sanatçı arkadaşımla birlikte temalarımız aynı, ancak üçümüzün de çok farklı tarzlarımız var. Bu sebeple izleyiciler salonda aynı temanın farklı fırçalarda ve usta ellerde nasıl şekillendiğini ve yansıdığını izleyebilecekler.'' diyerek;
Uzun zamandır bu sergi için hazırlandıklarını, sergideki eserlerin izleyiciyi etkisi altına alarak hayran bırakacağından hiç şüpheleri olmadığını ve kesinlikle görülmesi gereken bir sergi olduğunu ifade etti.  

Aynı anda aynı salonda birbiri ile uyumlu 3 güçlü kişisel sergi tadında hazırlanan proje 25 Ocak 2020 tarihinde izleyicisi ile buluşacak ve 03 Şubat 2020 tarihine kadar görülebilecek. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder