29 Mart 2023 Çarşamba

''1923'' MÜZİKALİ 23 NİSAN'da SAHNEDE

 ''1923'' MÜZİKALİ 23 NİSAN'da SAHNEDE


Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak hazırlanan ''1923'' müzikali Türk tiyatro tarihinin en büyük ve en kapsamlı yerli müzikal projelerinden biri. Çolpan İlhan&Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortak yapımı. 

Müzikal ışık ve ses tasarımından, dans koreografilerine, canlı orkestrasından dönem kostümlerine kadar Milli Mücadele ile başlayarak Cumhuriyet'in kuruluş sürecini anlatan en büyük sahne sanatı eseri. 


Müzikalde bir müze gezisi sırasında kaybolan, kendilerini Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlattığı Bandırma Vapuru'nda bulan dört arkadaşın hikayesi anlatılıyor. Bandırma'yı sarsan dalgalardan Meclis'in açılışına, Büyük Taaruz'dan Cumhuriyet'in kuruluşuna uzanan serüven fantastik ögelerde içeriyor. 

Müzikalin başrollerini Kerem Alışık, Özge Özder ve Ece Dizdar, Elif Gülalp, Ülkü Hilal Çiftçi, Metin Boray Dikenelli ve Ozan Persentili paylaşıyor. 

Bir buçuk sene süren hazırlık sürecinin ardından 23 Nisan tarihinde prömiyerini gerçekleştirecek olan eser Yekta Koparan, Mert Dilek ve Mehmet Ergen tarafından kaleme alındı. Yönetmenliğini Mehmet Ergen ve Lerzan Pamir üstleniyor. Müzikleri Tuluğ Tırpan'a ait olan müzikalin koreografisi ise Beyhan Murphy'e ait. Tarih danışmanlığını Prof. Dr. Mehmet Alkan'ın yaptığı müzikal Zorlu Holding ve Grup şirketlerinin desteği ile sahneye taşınıyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder