11 Ekim 2016 Salı

HEYKELTRAŞ "MÜKREMİN ALTIKARDEŞ" İLE SÖYLEŞİ

HEYKELTRAŞ
MÜKREMİN ALTIKARDEŞ
SÖYLEŞİ
Genç Kuşak Sanatçılarımızdan Heykeltraş Mükremin Altıkardeş ile sanatı, bakışı ve toplumda sanat üzerine söyleşi:
Biraz kendinizi anlatır mısınız
- Adana doğumluyum. Güzel Sanat Fakültesi Heykel Bölümü mezunuyum. Halen Gazi Üniversitesi'nde yüksek lisansıma devam etmekteyim.
Eserlerinizde alışılmış tarzlardan çok farklı  bir tarz görüyoruz. Tarzınız ve tekniğiniz hakkında bilgi verirmisiniz.
- Aslında çok farklı bir tarz denmeyebilir. Eserlerimde kendi gözümde her şeyi, sanat eseri çalışmalarımda değindiğim konu itibarı ıle kullandığım herhangi bir nesneyi, materyali biricikleştirip onu devasal halde sunuyorum. Çalışmalarımı büyük ebatta ve hazır nesne kullanarak yapıyorum.
Özellikle işlediğiniz bir konu var mı, seçtiğiniz konular değişken olabiliyor mu
- Evet var. Bu dönem kimlik üzerine kavramsal  işler yapıyorum. Dönem dönem davet edildiğim sergilerde belli bir konsept varsa o sergiye göre işler yaptığım da oluyor ama  önceliğim kendi tarzımı ortaya koyup onu yaygınlaştırıp benimsetmek.
Son dönemlerde genç kuşak sanatçıların ön plana çıktığını görüyoruz. Sizce Genç Sanatçılara yeterli önem veriliyor mu
- Evet çok güzel çok dinamik çok hareketli bir dönem ama kendini ifade edemeyen çok arkadaşımız var.  Sıradan bir kursa gidip sanatçı olarak ortada gezen arkadaşlar da bir hayli fazla. Sanatçı olmak bu denli basite indirgenmemeli. O yüzden çok önem verildiği ve galerilerin şans tanıdığı pek söylenemez.
Türkiye'de ki sanat ortamını ve izleyicisini nasıl buluyorsunuz
- Türkiye şuan sanat konusunda dorukta diyebilirim.  Özelliklede İstanbul, Ankara ve İzmir'e baktığımızda bir çok sanat etkinliği görmekteyiz. Ama maalesef galeriler gereklİ özeni göstermiyor. Biraz sanatçı destekli olmalarını ticari olarak bakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Kalite arttırılırsa izleyici kitlesinin de ona uyumlu olacağı kanaatindeyim.
Heykel sanatı sizce ülkemizde ne durumda
- Heykel şuan bana göre halen emekleyip düşen bir bebek gibi.  Artık o eskisi gibi anıt heykeller yapılmıyor. Etrafta anıt heykel yada heykel göremiyoruz. Olanlar da kaldırılıyor. Sadece galeri mekanlarında heykel görmekteyiz maalesef
İleriki dönemlerde planladığınız çalışmalarınız hakkında bilgi verebilirmisiniz.
- İlerisi için öncelikle akademik eğitimimi en sonuna kadar tamamlayıp (tabi ki eğitim hiç bitmez) en iyi yerlerde en iyi sanatçılarla kendimi tanıtıp sanatımı icraat etmek istiyorum
Ulusal Haber - Teşekkür ederiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder